Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Зобов’язання у десятиденний строк письмово повідомити про відкриття декларантом або членами сім’ї валютного рахунку в установі банку-нерезидента

Прокурори як суб'єкти декларування, сумлінно виконуючи вимоги законодавства щодо своєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, іноді забувають про зобов’язання у десятиденний строк письмово повідомити про відкриття ними або членами сім’ї валютного рахунку в установі банку-нерезидента.

 

 Необхідність відкриття таких рахунків може виникнути за умови:

- придбання нерухомості за кордоном, оплати товарів або послуг;

- завершення вступної компанії до закордонних ВУЗів та оплатою      навчання;

- початком оксамитового сезону на курортах, в’їзд до яких потребує оформлення віз з відкриттям рахунків у банку нерезидента тощо.

 

Таке зобов’язання щодо повідомлення Національного агентства з питань запобігання  корупції  (далі – Національне агентство) у десятиденний строк передбачено ч. 1 ст. 52 Закону, а недотримання його вимог тягне відповідальність за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та як наслідок – звільнення з посади відповідно до вимог п. 3 ч. 1 ст. 51 Закону України «Про прокуратуру».

 

Процедура інформування Національного агентства про відкриття суб’єктом декларування або членом його сім’ї валютного рахунка в установі банку-нерезидента визначена у Рішенні Національного агентства від 06.09.2016 № 20, у додатку до якого міститься зразок такого повідомлення.


кількість переглядів: 2357