Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.09.2017

10 депутатів Львівщини сплатять штрафи за вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією

 
За участі Львівської місцевої прокуратури №2 Залізничним та Шевченківським районними судами м. Львова під увагою Руху «Під контролем» визнано винними за протоколами, складеними працівниками УЗЕ ДЗЕ НПУ в області, 10 депутатів Рудненської та 3 депутатів Брюховицької селищних рад Львівщини у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
 
Так, Кобявка І.П. і Кута Р.В., будучи депутатами Брюховицької селищної ради та Фенцур Б.М., Боровець Р.Р., Турчин Ю.С., Бадзая М.Д., Черепака О.В., Кузь В.І., Шкіринець В.Я., Бардин О.Г. - депутатами Рудненської селищної ради, несвоєчасно, без поважних причин, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Залізничним та Шевченківським районними судами м. Львова вказаних депутатів визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
 
За наслідками судового розгляду до винних застосовано стягнення у вигляді штрафу в сумі 8500 грн.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
 
Разом з тим, така норма не розповсюджується на обрані (місцеве самоврядування) посади. Оцінку діям депутатів може дати лише їх виборець.
 

кількість переглядів: 1010