Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.09.2017

Судом визнано винною начальника відділу Управління Пенсійного фонду у Львівській області

 
За участі прокурорів відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Львівської області Галицьким районним судом м. Львова за протоколом про правопорушення, пов’язане з корупцією, складеним працівниками УЗЕ ДЗЕ НПУ в області, визнано винною начальника відділу Управління Пенсійного фонду у Львівській області (державний службовець категорії Б) Журавель О.С.
 
Так, остання у вересні 2016 року набувши у власність автомобіль Opel Astra вартістю 511 тис.грн. не повідомила про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
 
За наслідками судового розгляду до винної особи застосовано стягнення у вигляді штрафу.
 
Крім цього, обставини придбання транспортного засобу є предметом перевірки у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні  за фактом незаконного збагачення та подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Так, при відсутності готівкових коштів у неї та членів її сім’ї станом на 31.12.2015, при отриманих доходах упродовж 2016 року загальною сумою 177 671 грн., набула у власність автомобіль Opel Astra вартістю 511 тис.грн. та відкрила рахунок у банку на суму 10 тис. доларів США, не надавши доказів, які б підтверджували законність набуття прав на вказані грошові кошти та даний транспортний засіб, чим вчинила незаконне збагачення.
 
Досудове розслідування на даний час триває.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.

кількість переглядів: 1062