Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.09.2017

Прокурорами виявлено ряд фактів ухилення від сплати податків та незаконного збагачення

 
 
На виконання рішення наради у Генерального прокурора України
керівниками регіональних прокуратур забезпечено вивчення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на предмет ухилення від сплати податків.
 
Факти ухилення чиновниками від сплати податків виявлено прокуратурами Житомирської, Полтавської, Харківської та Хмельницької областей. Розпочато слідство за статтею 212 КК України.
 
Прокуратурами Волинської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Херсонської та Черкаської під час опрацювання е-декларацій посадовців, виявлені факти незаконного збагачення (стаття 368-2 КК України).
 
За ініціативою ряду прокуратур територіальними органами ДФС України розпочато проведення документальних перевірок щодо виявлених розбіжностей між зазначеними в е-декларації доходами, грошовими активами і вартістю майна й доходами, з яких сплачено суми податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету, задля встановлення легальності (нелегальності) походження задекларованих посадовцями доходів.
 
Детальніша інформація буде надана в найближчий час.
Розпочата робота на вказаному напрямі триває.
 

кількість переглядів: 1120