Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Міжнародний досвід у розбудові доброчесності важливий для впровадження в органах прокуратури України

 

 

 

Консультативною місією ЄС в Україні організовано проведення круглого столу «Передовий досвід з розбудови доброчесності в правоохоронних органах».

 

 

Участь у роботі заходу взяли представники Генеральної прокуратури України Анна Благовісна, Дмитро Міськів та Сергій Гайдай, а також Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів України Віктор Шемчук, Сергій Костенко, Валерій Архіпов, Сергій Нечепоренко та Анатолій Коваленко.

Зрозуміло, що корупційні прояви повністю не подолані у жодній країні світу. Але кожна з них обирає свої методи боротьби, більшість з яких дієві.

 

Досвідом поділився представник поліції Литовської Республіки Андреюс Рабій. Зазначив, що критичним для правоохоронної системи Литви в 2004 році було те, що менше половини громадян довіряли поліції. Завдяки реформі та поширенню позитивної інформації про роботу відомства, у 2016 році показник довіри склав понад 70 %. Багато уваги правоохоронці приділяють соціальній рекламі.

 

Інспектор поліції Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії Гері Робсон розповів, що корупціонерів в країні умовно розділяють на два види «травоїдів» і «м’ясоїдів». Перші це дрібні, побутові корупціонери, другі – «професіонали» своєї «справи». Поліція Великої Британії  налаштована в першу чергу на превентивну діяльність з «травоїдами», що б вони не перетворились на «м’ясоїдів».

 

 Представники прокуратури і КДКП у свою чергу презентували Антикорупційну програму Генеральної прокуратури України на 2017 рік, розповіли про дисциплінарну практику та нові вимоги до доброчесності працівників. 

 

Участь у заході також взяли представники:

-         Національної поліції України Юрій Занік, Сергій Шпак;

-         Служби безпеки України Геннадій Жуліф, Олег Слезін, Сергій Шихненко, Олександр Кобець;

-         Національного агентства з питань запобігання корупції Олег Онищук, Андрій Смага;

-         Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні Жоель Ваштер, Лінн Шихан, Іен Річардсон, Володимир Жмінько, Петер Штайдл, Паулюс Клікунас, Сергій Рибченко, Тімоті Шилстон, Богдан Шапка, Олег Сологуб, Ларс-Орне Ерікссон, Моріс Гріппон, Хільдегард Роглер-Мошель, Вікторія Мудрак, Євген Воробйов, Марія Липятська;

-         Представництва Європейського Союзу в Україні Марко Ферраро;

-         Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу Еляна Концявичуте та Сергій Деркач.

кількість переглядів: 1597