Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.10.2017

За неподачу трьох е-декларації – обвинувальний акт щодо екс-керівника підрозділу Рівненської ОДА скеровано до суду.

Рівненська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного неподання керівником одного із структурних підрозділів Рівненської обласної державної адміністрації декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачених Законом України «Про запобігання корупції» (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ст. 366-1 КК України).
 
Встановлено, що заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА маючи обов'язок подати декларацію, будучи письмово повідомленим про це, перебуваючи на території України свідомо проігнорував вимоги закону і не подав до 30.10.2016  та до повідомлення про підозру декларацію за 2015 рік.
 
У подальшому цей службовець не подав декларацію за 2016 рік при звільненні з державної служби, а також декларацію особи, що припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.
 
Рішення за судом.  
 
Довідково: санкція статті 366-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських робіт, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
    
Інформація прокуратури Рівненської області.

кількість переглядів: 996