Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Профілактика та боротьба з корупцією в Україні, обговорюємо в Європі

Академія державного управління Східного партнерства, що у Варшаві, відчинила свої двері для проведення п’ятиденного навчального семінару за участі представників країн Східної Європи.

Україну на заході представляла заступник начальника відділу організації роботи з протидії та запобігання корупції Генеральної прокуратури України Юлія Кулікова.

Боротьба з корупцією неможлива без  обміну досвідом та знаннями із західними партнерами, які вже проходили те, до чого ми прагнемо.

Програма включала:

ü 23.10.2017– ознайомлення із Антикорупційною системою Польщі, де наразі діє Урядова програма  протидії корупції на 2014-2019 роки; обговорення  вибраних антикорупційних норм в Польщі, їх впливу на діяльність державної адміністрації, результату контролю за виконанням такої антикорупційної програми уряду.

ü 24.10.2017 говорили про корупцію як аномалію, її соціально-психологічні умови та слухали лекцію директора Департаменту захисту конкуренції на тему «Тендерні змови».

ü 25.10.2017 розглянули роль та компетенцію Центрального антикорупційного бюро у боротьбі з корупцією в Польщі.

ü 26.10.2017 дослідили конфлікт інтересів та захист від корупції в рамках процедури державних закупівель у Польщі, а також роль поліції у протидії та боротьбі з корупцією, ризики шахрайства, зловживання та корупції, які виникають у Польщі.

ü 27.10.2017 вивчили окремі аспекти антикорупційної системи в Прикордонній службі, Агентстві внутрішньої безпеки, а також відзначили роль ЗМІ  у протидії корупції.

Учасникам заходу зрозуміло, що корупційні прояви не подолано навіть в країнах з розвиненою демократією, однак рівень їх різниться. Завдяки обміну інформацією та досвідом шлях до зменшення рівня корупції в України значно скорочується.

кількість переглядів: 1240