Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Зустріч представників правоохоронних органів Східної Європи та Центральної Азії в Баку

 

Розслідування та переслідування корупції: конфіскація доходу, повернення активів та незалежність прокурорів –  це та практична інформація, яку отримали учасники триденного семінару, організованого Головним управлінням боротьби з корупцією при Генеральному прокурору в Баку (Азербайджан).

Начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентина Сеник виступила з темами спецконфіскації в Україні (в Україні її розмір набільший -1,3 млрд доларів, тоді коли в інших країнах не перевищує 50 мільйонів); самостійності прокурорів та поділилась позитивним досвідом зі створення антикорупційної програми, співпраці з Міністерством освіти та науки України, конкурсу серед студентів, який наразі оголошено.

 

 

   Перший день зустрічі 25.10.2017 став цікавим оглядом дослідження щодо конфіскації знарядь вчинення корупційних злочин та доходів отриманих від них. Проблемні питання, найкращі практики та приклади на основі реальних справ відзначили представники  прокуратур Ірландії (Джеймс Гемілтон), Румунії (Александра Ланкраньян),  Хорватії ( Ксенія Крижман), Латвії (Иаріс Уобанс).

 

 Наступного дня говорили про незалежність прокурорів. Основні шляхи вирішення такої гострої проблеми навела вже згадана колишній керівник Прокурорської служби Ірландії Джеймс Гемілтон. Свої національні практики презентували Головний прокурор Румунії Анка Юрма, федеральний окружний прокурор Бразилії Велінгтон Кабрал Сараїва, та головний прокурор управління кримінального переслідування Литви Томас Крушна.  Також учасники зустрічі вирішили важливі питання щодо взаємної правової допомоги, результативності роботи правоохоронних органів на напрямку боротьби з корупцією.

 

 

 Темою 27 жовтня стало повернення активів, як на основі реальної справи так і щодо міжнародного співробітництва у цій сфері.

Проведена зустріч стала продуктивною і корисною для кожного з учасників, адже у всіх були питання, які потребували відповідей, та позитивний досвід, яким хотілось ділитись. Саме це – шлях до справжньої незалежності прокурорів та досягнення перемоги у боротьбі з корупцією. 

кількість переглядів: 846