Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Актуальні питання та методологію виявлення правопорушень пов’язаних з корупцією розглядали на семінарі в Департаменті захисту економіки Національної поліції України

 

На семінарі, проведеному у  Департаменті захисту економіки Національної поліції України ділилися досвідом, ставили актуальні питання та шукали шляхи їх вирішення працівники прокуратури, адвокатури,  поліції та суду.

 

У першій сесії семінару виступили заступник  начальника департаменту захисту економіки Національної поліції Звездін Ігор Валерійович, начальник відділу з протидії корупції ДЗЕ Довгий Вадим Григорович, начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Сеник Валентина Григорівна, заступник цього ж відділу  Кулікова Ю.В., адвокат Вдовиченко Н.Ф. та суддя Апеляційного суду м. Києва Юрдига О.С.

 

В ході другої сесії про порядок збору доказової бази, повноваження підрозділів ДЗЕ, закриті справи як підставу для відкриття кримінальних проваджень говорив головний оперуповноважений відділу протидії корупції ДЗЕ НПУ Лозовий О.В., та провела аналіз рішень суду при розгляді справ про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією провела начальник сектору протидії корупції УЗЕ в м. Києві Шевченко К.О.

 

         Крім того учасники семінару обговорили конфлікт інтересів в розрізі використання державного майна або коштів в особистих інтересах, обмеження щодо отримання подарунків, нові механізми виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією, проблеми документування та визначення наявності складу правопорушення передбаченого ст. 172-4 КУпАП, перевірку фінансових зобов’язань при виявленні правопорушень пов’язаних з корупцією, безплатне набуття права власності, актуальні питання взаємодії працівників правоохоронних органів.

 

Присутні переконались, що ті, хто розглядає справу, забезпечує участь в суді, захист особи та складає протоколи про правопорушення, пов’язані з корупцією, єдині в прагненні забезпечення законності.

 

Більше фото за посиланням

 

 

кількість переглядів: 3015