Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
«І чому я плачу стільки податків? Тому що я знаю, що мій сусід теж це робить» (Мішель Шліппе-Стефансен).Як подолати та попередити корупцію в Україні говорили з представниками Королівства Данії на Вінниччині

 

Конференцію щодо актуальних питань подолання та попередження корупції в Україні проведено 02.11.2017 на базі головного управління Національної поліції України у Вінницькій області за участі відділу організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції прокуратури Вінницької області, представників Королівства Данії та за сприяння учасників Міжфракційного депутатського об'єднання Вінницької обласної ради "Антикорупційний Рух".

 

 

Олександр Якимцев. представник управління захисту економіки у Вінницькій області, повідомив, що у 2017 році у Вінницькій області виявлено 179 правопорушень, пов’язаних з корупцією. Начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Вінницької області Олег Михайлина додав, що з цієї кількості 74 порушення допущено суддями, місцевими депутатами, у тому числі обласної ради, голів районних рад, 31 особа вже визнана у суді винною у їх вчиненні.

 

 

Представник Королівства Данії Мішель Шліппе-Стефансен, засновниця організації «Скандинавсько-український альянс», порівняла Україну із скандинавською країною і розповіла, що у Данії корупція також є. Але вона суворо засуджується. Мішель зазначила "Ми платимо дуже багато податків – 40%, але навчання, медицина абсолютно безкоштовні. І чому я плачу стільки податків? Тому що я знаю, що мій сусід теж це робить. Якби я розуміла, що хтось може не сплачувати, тоді я б теж подумала, що не варто. Велика різниця між Україною і Данією полягає у рівнях корупції та соціальної довіри".

кількість переглядів: 824