Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Генеральною прокуратурою України проведено тренінг для працівників НАЗК

 

 Більше фото

 

Генеральною прокуратурою України на запрошення Національного агентства з питань запобігання корупції 09.11.2017 проведено тренінг на тему: «Основні недоліки, що допускаються при складанні протоколів про адміністративні правопорушення».

 

Серед виступаючих - начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції  ГПУ Валентина Сеник та заступник начальника цього ж відділу Юлія Кулікова.

 

Ними роз’яснено права та обов’язки працівників Агентства при складанні протоколу, вимоги до його змісту, звернуто увагу на основні недоліки, що допускаються працівниками НАЗК.

 

 Обговорено й проблемні питання дотримання строків адміністративних проваджень на всіх стадіях процесу. Окремо зупинилися на випадках повернення протоколів на доопрацювання, вирішили, що оскільки у такому разі вже допущено безвідновне порушення прав особи, доцільно приймати остаточні рішення у справах.

 

Таку думку підтримав представник школи суддів Василь Андрійцьо  та наголосив, що боротись потрібно з корупцією як явищем, а не класом.

 

 

Акцентували увагу і на обов’язковості участі прокурора у розгляді справ зазначеної категорії. Заступник Голови Апеляційного суду  Київської області Олег Ігнатюк  вказав про обов’язкову участь прокурора у розгляді справ щодо правопорушень, пов’язаних з корупцією, що повністю узгоджується з КУпАП та висновками Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи (Страсбург, 18.11.2016), рішеннями ЄСПЛ (§ 42 рішення ЄСПЛ «Карелін проти Росії» № 926/08, 20.09.2016) про обов’язковість участі прокурора у справах зазначеної категорії, є необхідною умовою для забезпечення неупередженої ролі суддів.

 

Переконані, подібні тренінги та фахові дискусії повинні носити системний характер.

 

кількість переглядів: 1433