Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
Завершується робота першої сесії Міжнародного антикорупційного тижня у Національному університеті оброни імені Івана Черняховського (20-22 листопада)

На запрошення керівництва Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у роботі першої сесії Міжнародного антикорупційного тижня взяли участь начальник відділу організації роботи з питань запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Сеник Валентина та заступник цього ж відділу Кулікова Юлія.

Представники Генеральної прокуратури України акцентували увагу на досягненнях у сфері е-декларування, досягнення незалежності прокурора та співпраці з громадськістю.

Е- декларування:

ü за фактами умисного неподання декларацій та декларування завідомо недостовірної інформації зареєстровано 1512 кримінальних проваджень за ст.3661 КК України, до суду з яких скеровано 106 проваджень та закрито 496 (в разі подання особою е-декларації до оголошення їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України) можлива адміністративна відповідальність)

ü за порушення вимог фінансового контролю (ст.172-6 КУпАП) складено протоколи щодо 2101 осіб, 677 з яких наразі притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

ü Прокурорами відділу ГПУ виявлено факти ухилення від сплати податків на загальну суму 68 млн. грн, 45 з яких наразі сплачено до бюджету, відповідно зареєстровано 27 кримінальних проваджень, 15 з яких закрито у зв’язку із сплатою особами податків добровільно до оголошення про підозру.

Досягненням є і продуктивна співпраця із громадськістю. Так, за повідомленнями активістів руху «Під контролем»  підтвердилось 680 повідомлень (це 53% всієї надісланої інформації). До прикладу – 2 вироками у м.Києві  попереджено розкрадання 1, 8 млн грн.

Відмічаючи зміни у незалежності прокурора –Сеник Валентина звернула увагу на те, що керівник вже не може притягнути до відповідальності підлеглого прокурора, таку діяльність здійснює незалежний орган -  КДКП. За наслідками розгляду 780 скарг у 475 з них ( 60%) відмовлено у відкритті дисциплінарних проваджень. Стягнення накладено на 53 особи, 16 з яких звільнено,  до 24 осіб застосовано догани, щод 13 - заборони на переведення

Метою проведення Антикорупційного тижня є підведення підсумків щодо реалізації Міністерством оборони України завдань і заходів з виконання Антикорупційної стратегії на 2015-2017 роки та узагальнення досвіду, вироблення національними та міжнародними експертами рекомендацій щодо протидії та перспектив боротьби з корупцією в оборонній сфері.

Серед запрошених – Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України  Климпуш-Цицалше Іванна, народні депутати  України Матейченко Костянтин, Тетерук Андрій, заступник Секретаря РНБО Литвиненко Олександр, Міністр оборони України Полторак Степан та інші.

кількість переглядів: 723