Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 

КОНСУЛЬТАТИВНА РАДА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПРОКУРОРІВ

Консультативна рада Європейських прокурорів CCPE
 
 
Заснована Комітетом Міністрів Ради Європи 13 липня 2005 року з метою підготовки висновків стосовно питань, які стосуються органів прокуратури, а також сприяння ефективній імплементації Рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи (2000) від 6 жовтня 2000 року про роль державного обвинувачення в системі кримінального судочинства.
Відзначаючи успіх у проведенні попередніх конференцій Генеральних прокурорів Європи, завданням КРЄП є продовження організації конференцій на теми, які цікавлять європейську прокурорську спільноту.
Дана установа розглядається як ключовий інструмент із вироблення правил і норм, що стосуються діяльності органів прокуратури.
До основних повноважень КРЄП належить:
·  підготовка висновків Європейському Комітету з питань злочинності щодо проблем, які виникли у зв’язку імплементацією Рекомендацій (2000) 19 стосовно ролі прокуратури у системі кримінального судочинства;
·  підготовка за запитом Комітету Міністрів, Європейського Комітету з питань злочинності або будь-якого іншого органу Ради Європи висновку щодо проблем, які стосуються органів прокуратури;
·  збір інформації про діяльність органів прокуратури у Європі.
Формами роботи КРЄП є:
·  пленарні засідання (основна форма);
·  засідання Бюро;
·  засідання робочих груп
Пленарні засідання проходять на регулярній основі, як правило раз на рік. Перше засідання Консультативної ради європейських прокурорів відбулось 6 липня 2006 року в м. Москва.
 
 
Документи:
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 10274