Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.11.2012

Стан розгляду запитів на інформацію у Генеральній прокуратурі за жовтень 2012 року

 
Стан розгляду запитів на інформацію у Генеральній прокуратурі
за жовтень 2012 року
 
 
         Упродовж жовтня 2012 року до Генеральної прокуратури України надійшло 66 запитів на інформацію.
         За вказаний період розглянуто 46 запитів. За належністю іншим розпорядникам інформації направлено 17 запитів, з яких 9- підпорядкованим прокурорам.
         За результатами розгляду надано інформацію на 15 запитів. Відмовлено у задоволенні 3 запитів. На 28 запитів надано роз’яснення.
         Інформація запитувалася з наступних питань: досудового слідства – 7 запитів;  організаційно-розпорядчої діяльності – 4; підтримання державного обвинувачення – 3; кадрів – 2;  правозахисної діяльності – 1; з інших питань розглянуто 29 запитів.
         В основному запити подавалися громадянами. Від них надійшло 56 запитів. Від засобів масової інформації надійшло 5 запитів, громадських об’єднань - 4. Ще 1 запит надійшов від підприємства.
         Поштовим зв’язком надійшло 29 запитів, електронною поштою – 31, прийнято на особистому прийомі – 5 запитів, 1 запит надіслано факсимільним зв’язком.
         Станом на 1 листопада у Генеральній прокуратурі України розглядається 9 запитів на отримання публічної інформації.
         Слід зазначити, що на електронну адресу Генеральної прокуратури України, що створена для отримання запитів на інформацію, останнім часом збільшилася кількість надходження листів (повідомлень), які за змістом є заявами, скаргами, клопотаннями тощо. Таких листів лише у жовтні надійшло 18.
         Оскільки вони надійшли електронною поштою, з порушенням вимог законодавства про звернення громадян, розглядати їх як звернення немає можливості. За таких обставин Генеральною прокуратурою надаються роз’яснення авторам цих листів стосовно порядку скерування звернень до відповідних установ.
 

кількість переглядів: 575