Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


12.12.2019

РІШЕННЯ № 11/2-1425дс-19 від 12.12.2019

        
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ   
       
«12» грудня 2019 року                                                      Київ                                                    № 11/2-1425дс-19

Про відмову у відкритті дисциплінарного провадження
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Подкопаєв С.В., розглянувши дисциплінарну скаргу ОСОБА_1 про вчинення прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_2 дисциплінарного проступку,
 
В С Т А Н О В И В:
 
До третьої кадрової комісії надійшла дисциплінарна скарга ОСОБА_1 про вчинення прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_2 дисциплінарного проступку.
Робочою групою третьої кадрової комісії 28 листопада 2019 року за допомогою автоматизованої системи визначено члена кадрової комісії Подкопаєва С.В. для вирішення питання щодо відкриття дисциплінарного провадження.
У скарзі зазначено, що прокурор здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальному провадженні допустив незаконне, усупереч ухвали слідчого судді, вилучення майна скаржника. Як наслідок, слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва 16 вересня 2019 року відмовлено прокурору у накладенні арешту на вилучене майно. Іншою ухвалою (від 16 вересня 2019 року) слідчого СУ ФР ОВПП ДФС України зобов’язано негайно повернути майно. Однак, не зважаючи на неодноразові звернення скаржника майно повернуто лише 20 грудня 2019 року. Наступного дня за вказівкою, у тому числі прокурора ОСОБА_2 це ж майно вилучено повторно під час обшуку.
Таким чином, викладені у скарзі доводи зводяться до незгоди з рішеннями, діями чи бездіяльністю прокурора в межах кримінального процесу.
Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про прокуратуру» рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу можуть бути оскаржені виключно в порядку, встановленому КПК України. Якщо за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу встановлено факти порушення прокурором прав осіб або вимог закону, таке рішення може бути підставою для дисциплінарного провадження.
Скаржником не надано матеріали, які б свідчили про оскарження в межах кримінального процесу і встановлення за результатами такого оскарження фактів порушення прокурором прав осіб або вимог закону. Про наявність таких рішень також не зазначено. Натомість додано рішення про встановлені судом порушення в діяльності слідчого СУ ФР ОВПП ДФС України що полягають у неповерненні тимчасово вилученого майна.
Таким чином, встановивши наявність підстави для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись частиною 1 статті 45 Закону України «Про прокуратуру» та пунктами 13, 14 Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження
 
В И Р І Ш И В:
 
відмовити у відкритті дисциплінарного провадження за скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_2 дисциплінарного проступку.
 


Член третьої кадрової комісії
з розгляду дисциплінарних скарг
про вчинення прокурором дисциплінарного
проступку та здійснення дисциплінарного
провадження щодо прокурорів                                                                                                        С. Подкопаєв

кількість переглядів: 506