Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


16.12.2019

РІШЕННЯ № 11/2-1467дс-19 від 16.12.2019

        
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ   
       
16 грудня 2019 року                                                                Київ                                         № 11/2-1467дс-19

Про відмову у відкритті дисциплінарного провадження
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Подкопаєв С.В., розглянувши дисциплінарну скаргу ОСОБА_1 про вчинення прокурором (прокурорами) прокуратури Полтавської області дисциплінарного проступку,
 
В С Т А Н О В И В:
 
До третьої кадрової комісії надійшла дисциплінарна скарга ОСОБА_1 про вчинення незазначеним прокурором (прокурорами) прокуратури Полтавської області дисциплінарного проступку.
Робочою групою третьої кадрової комісії за допомогою автоматизованої системи 2 грудня 2019 року визначено члена кадрової комісії Подкопаєва С.В. для вирішення питання щодо відкриття дисциплінарного провадження.
Частиною 1 ст. 45 Закону України «Про прокуратуру» передбачено, що дисциплінарне провадження – це процедура розгляду відповідним органом, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурорів, дисциплінарної скарги, в якій містяться відомості про вчинення прокурором дисциплінарного проступку.
У додатку до Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження (затвердженого наказом Генерального прокурора від 4 листопада 2019 року № 266) міститься рекомендований зразок дисциплінарної скарги про вчинення прокурором дисциплінарного проступку. Зазначений зразок (п. 2) передбачає заповнення інформації про прокурора (прокурорів) стосовно якого (яких) подається дисциплінарна скарга. Порядок і рекомендований зразок дисциплінарної скарги розміщені на офіційному сайті Генеральної прокуратури України.
Згідно з п. 13 Розділу І вказаного Порядку рішення про відкриття або відмову у відкритті дисциплінарного провадження, серед іншого, надсилаються прокурору, щодо якого воно прийнято. До рішення про відкриття дисциплінарного провадження, яке направляється прокурору, додається копія дисциплінарної скарги. Також копія рішення про відкриття провадження надсилається керівнику органу прокуратури, уповноваженому приймати рішення про звільнення прокурора з посади, з роз’ясненням, що вказаний прокурор не може бути звільнений за власним бажанням до завершення дисциплінарного провадження.
Аналіз зазначених положень призводить до думки про обов’язковість зазначення в дисциплінарній скарзі відомостей (зокрема прізвища, ім’я, по батькові) щодо конкретного прокурора (прокурорів), стосовно якого (яких) вона подається.
Натомість у дисциплінарній скарзі таких даних не наведено, відповідно відсутні відомості про наявність ознак дисциплінарного проступку конкретного прокурора.
Відповідно до п.п. 1 п.14 Розділу І Порядку член кадрової комісії своїм вмотивованим рішенням відмовляє у відкритті дисциплінарного провадження, якщо дисциплінарна скарга не містить конкретних відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку прокурора.
Таким чином, встановивши наявність підстави для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись пунктами 13, 14 Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження,

В И Р І Ш И В:
 
відмовити у відкритті дисциплінарного провадження за скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурором (прокурорами) прокуратури Полтавської області дисциплінарного проступку.



Член третьої кадрової комісії                                                              С. Подкопаєв

кількість переглядів: 498