Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


16.12.2019

РІШЕННЯ № 11/2-1508дс-19 від 16.12.2019

        
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ  

       
16 грудня 2019 року                                                                Київ                                    № 11/2-1508дс-19

Про відмову у відкритті
дисциплінарного провадження
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Бєлоусов Ю.Л., розглянувши дисциплінарну скаргу ОСОБА_1 про вчинення прокурорами Одеської місцевої прокуратури № 2 Одеської області ОСОБА_2 та ОСОБА_3 дисциплінарного проступку,
В С Т А Н О В И В:
До третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів (далі – третя кадрова комісія)
4 грудня 2019 року надійшла дисциплінарна скарга ОСОБА_1 про вчинення прокурорами Одеської місцевої прокуратури № 2 Одеської області ОСОБА_2 та ОСОБА_3 дисциплінарного проступку.
Автоматизованою системою дисциплінарну скаргу розподілено члену комісії Бєлоусову Ю.Л.
Вивченням дисциплінарної скарги встановлено, що вона не містить конкретних відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку прокурора, що є підставою для відмови у відкритті дисциплінарного провадження відповідно до пункту 14 Розділу I Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження.
Так, у матеріалах скарги йдеться про неправомірні, на думку скаржниці,  дії прокурорів  у кримінальному провадженні. Зокрема, щодо неналежного надання прокурорами ОСОБА_2 та ОСОБА_3 повістки про виклик до прокуратури для вручення повідомлення про підозру.
Згідно з ч. 1 ст. 36 КПК України прокурор, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог цього Кодексу, є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень, забороняється.
Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України «Про прокуратуру» рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу можуть бути оскаржені виключно в порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України.
Порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування, визначений Главою 26 Кримінального процесуального кодексу України.
Таким чином, встановивши наявність підстав для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись пп. 7, 8 п. 22 Розділу II «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», пунктом 2 Порядку роботи кадрових комісій, п.п. 4, 10, 13, 14 Розділу I Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження, -
 
В И Р І Ш И В:
 
Відмовити у відкритті дисциплінарного провадження за дисциплінарною скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурорами Одеської місцевої прокуратури № 2 Одеської області ОСОБА_2 та ОСОБА_3 дисциплінарного проступку.

 
Член третьої кадрової комісії                                                                  Ю. Бєлоусов

кількість переглядів: 487