Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


19.12.2019

РІШЕННЯ № 11/2-1522дс-19 від 19.12.2019

    
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ  
       
19 грудня 2019 року                                                                   Київ                                        № 11/2-1522дс-19


Про відмову у відкритті
дисциплінарного провадження
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Демченко Г.В., розглянувши дисциплінарну скаргу  ОСОБА_1 про вчинення прокурором Харківської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_2 дисциплінарного проступку,
 
В С Т А Н О В И В:
 
До третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів (далі – Комісія) 05.12.2019 надійшла дисциплінарна скарга  ОСОБА_1 про вчинення дисциплінарного проступку прокурором Харківської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_2. 
Автоматизованою системою розподілу дисциплінарних скарг для вирішення питання про відкриття дисциплінарного провадження дисциплінарну скаргу розподілено за членом Комісії Демченком Г.В. (протокол розподілу між членами Комісії від 05.12.2019). 
У скарзі зазначено, що прокурор не розглянув за правилами КПК України клопотання та не надав відповіді на них. Цими діями прокурор порушив вимоги кримінального процесуального законодавства.
Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про прокуратуру» рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу можуть бути оскаржені виключно в порядку, встановленому КПК України. Якщо за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу встановлено факти порушення прокурором прав осіб або вимог закону, таке рішення може бути підставою для дисциплінарного провадження.
Скаржником не надано матеріали, які б свідчили про оскарження клопотань в межах кримінального процесу і встановлення за результатами такого оскарження фактів порушення прокурором прав осіб або вимог закону. Про наявність таких рішень також не зазначено.
Таким чином, встановивши наявність підстави для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись частиною 1 статті 45 Закону України «Про прокуратуру» та пунктами 13, 14 Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження,
 
В И Р І Ш И В:
 
Відмовити у відкритті дисциплінарного провадження за скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурором Харківської місцевої прокуратури Харківської області ОСОБА_2 дисциплінарного проступку.
 

Член комісії                                                                                 Г. Демченко



 

кількість переглядів: 479