Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


21.12.2019

РІШЕННЯ №11/2-1602дс-19 від 21.12.2019

    
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ  
       
21 грудня 2019 року                                                                       Київ                                   №11/2-1602дс-19

Про відмову у відкритті дисциплінарного провадження
       
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Бєлоусов Ю.Л., розглянувши дисциплінарну скаргу ОСОБА_1 про вчинення прокурором
ОСОБА_2 дисциплінарного проступку,

В С Т А Н О В И В:

До третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів (далі – третя кадрова комісія)
надійшла дисциплінарна скарга ОСОБА_1 про вчинення прокурором
ОСОБА_2 дисциплінарного проступку.
Автоматизованою системою скаргу розподілено члену третьої кадрової комісії Бєлоусову Ю.Л.
    За результатами опрацювання скарги встановлено, що вона не містить конкретних відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку у діях прокурора відповідно до ст. 43 Закону України «Про прокуратуру» (далі – Закон).
Згідно з ч. 1 ст. 45 Закону дисциплінарне провадження – це процедура розгляду відповідним органом, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурорів, дисциплінарної скарги, в якій містяться відомості про вчинення прокурором дисциплінарного проступку.
Рекомендований зразок дисциплінарної скарги затверджений наказом Генеральної прокуратури України від 04.11.2019 № 266 та розміщений на її веб-сайті.
Зазначений зразок передбачає заповнення відомостей щодо прокурора (прізвище, ім’я, по батькові та посаду прокурора), який, на думку скаржника, вчинив дисциплінарний проступок, та конкретні дані вчинення прокурором дисциплінарного проступку.
Таким чином, дисциплінарна скарга в обов’язковому порядку повинна містити відомості про конкретного прокурора, щодо якого вона подана, та обставини вчинення саме ним дисциплінарного проступку.
У дисциплінарній скарзі не наведено дані щодо конкретного прокурора, який, на думку скаржника, вчинив дисциплінарний проступок, а отже відомості про наявність ознак дисциплінарного проступку прокурора за ст. 43 Закону у скарзі відсутні.
Враховуючи викладене, встановивши наявність підстави для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись п.п. 13, 14 Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження

В И Р І Ш И В:

У відкритті дисциплінарного провадження за скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурором ОСОБА_2 дисциплінарного проступку відмовити.


Член третьої кадрової комісії                                                                             Ю. Бєлоусов

кількість переглядів: 518