Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Зразок дисциплінарної скарги

Електронна адреса Комісії: [email protected]


24.12.2019

РІШЕННЯ №11/2-1692дс-19 від 24.12.2019

    
ТРЕТЯ КАДРОВА КОМІСІЯ
З РОЗГЛЯДУ ДИСЦИПЛІНАРНИХ СКАРГ
ПРО ВЧИНЕННЯ ПРОКУРОРОМ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОСТУПКУ
ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДИСЦИПЛІНАРНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ПРОКУРОРІВ

    РІШЕННЯ  
        
24 грудня 2019 року                                                                            Київ                                   №11/2-1692дс-19
        

Про відмову у відкритті дисциплінарного провадження
        
Член третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів Бєлоусов Ю.Л., розглянувши дисциплінарну скаргу ОСОБА_1 про вчинення прокурором Бориспільської місцевої прокуратури № 3 Київської області ОСОБА_2 дисциплінарного проступку,

В С Т А Н О В И В:

До третьої кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку та здійснення дисциплінарного провадження щодо прокурорів (далі – третя кадрова комісія)
надійшла дисциплінарна скарга ОСОБА_1 про вчинення прокурором Бориспільської місцевої прокуратури № 3 Київської області ОСОБА_2 дисциплінарного проступку.
Автоматизованою системою скаргу розподілено члену третьої кадрової комісії Бєлоусову Ю.Л.
Вивченням дисциплінарної скарги встановлено, що вона не містить конкретних відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку прокурора, що є підставою для відмови у відкритті дисциплінарного провадження відповідно до пункту 14 Розділу I Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження.
    Так, на думку скаржника, прокурор ОСОБА_2 неповно провів досудове розслідування у кримінальному провадженні, неякісно та упереджено підтримує державне обвинуваченні у суді, чим порушую норми Кримінального процесуального кодексу України.
Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України «Про прокуратуру» рішення, дії чи бездіяльність прокурора в межах кримінального процесу можуть бути оскаржені виключно в порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України.
Враховуючи викладене, встановивши наявність підстави для відмови у відкритті дисциплінарного провадження, керуючись п.п. 13, 14 Порядку розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження

В И Р І Ш И В:

У відкритті дисциплінарного провадження за скаргою ОСОБА_1 про вчинення прокурором Бориспільської місцевої прокуратури № 3 Київської області ОСОБА_2 дисциплінарного проступку відмовити.


Член третьої кадрової комісії                                                                   Ю. Бєлоусов

кількість переглядів: 489