Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

Звіт про роботу Генеральної інспекції

 
Упродовж минулого року Генеральною інспекцією вживалися заходи до профілактики та своєчасного виявлення скоєння працівниками органів прокуратури дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у їх об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури, порушення Присяги прокурора, Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів.
Загалом, завершено понад 400 службових розслідувань стосовно працівників прокуратури, у двох третинах з яких вжито заходів спрямованих до притягнення прокурорів до відповідальності.
За фактами порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції" до органів уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, спрямовано близько 100 повідомлень. За результатами їх розгляду НАЗК та підрозділами НПУ понад 70 протоколів стосовно працівників прокуратури вже направлено до суду.
Також до НАЗК скеровано близько 90 звернень щодо повної перевірки декларацій працівників прокуратури, третину з яких вже задоволено (розпочато перевірки), а розгляд інших триває.
Стосовно 247 прокурорів та слідчих до КДКП спрямовано дисциплінарні скарги, за результатами розгляду яких прийнято рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності 118 працівників, у тому числі про звільнення 33 з них з органів прокуратури.
За результатом досудового розслідування та процесуального керівництва минулого року Генеральною інспекцією повідомлено про підозру 32 особам, у тому числі 21 працівнику органів прокуратури.
До суду за цей період направлено обвинувальні акти стосовно 33 працівників прокуратури.
Виявлено також ряд спроб громадян надати неправомірну вигоду працівникам прокуратури. За наслідками розслідування відповідних кримінальних проваджень 9 обвинувальних актів направлено до суду.
 

кількість переглядів: 9447