Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.06.2018

За обвинуваченням у хабарництві на лаві підсудних опинилися генеральний директор державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» та двоє підпорядкованих йому працівників

      

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою керівника державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» та двох підпорядкованих йому працівників, в одержанні неправомірної вигоди.

Так, вказані особи, будучи службовими особами, використовуючи надані їм повноваження, з метою особистого незаконного збагачення, одержали від директора однієї з філій зазначеного підприємства неправомірну вигоду в сумі 10 тис доларів США за вирішення питання про не притягнення останнього до дисциплінарної відповідальності.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України та обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 12.06.2018 направлено до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Довідково: вказаним службовим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3320