Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.11.2019

Посадовців Державної екологічної інспекції у Харківській області затримали на отриманні неправомірної вигоди у сумі 250 тис гривень (ФОТО)

          

Співробітники Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під час розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України викрили начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції у Харківській області та інспектора з охорони навколишнього природного середовища цієї ж інспекції.

За версією слідства, посадовці вимагали та одержали від директора одного з держпідприємств неправомірну вигоду у сумі 250 тис гривень за уникнення негативних наслідків за результатами проведеної перевірки стану додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

8 листопада 2019 року їх затримано після одержання хабара.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру, готуються клопотання до суду про обрання запобіжних заходів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3365