Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.11.2019

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов відвідав українські позиції в районі розведення сил на Донбасі

                        

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов разом з помічником Президента України Андрієм Єрмаком, представниками українського уряду та послами іноземних держав відвідав українські позиції на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого та Петрівського на Донбасі.

«Україна чітко дотримується міжнародних домовленостей щодо розведення військ, виконує всі зобов’язання. І важливо було продемонструвати це нашим міжнародним партнерам. Правоохоронні органи зі свого боку повинні працювати, як годинник: злагоджено і скоординовано. І роль прокуратури тут ключова – координувати роботу правоохоронців, аналізувати якість і ефективність досудового розслідування, організовувати фіксацію правопорушень, і врешт-решт винні будуть притягнуті до відповідальності», - зазначив Гюндуз Мамедов.

Він поінформував представників делегації про створення в Генпрокуратурі Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. В Донецькій та Луганській прокуратурах будуть створені відповідні підрозділи, що й будуть займатися розслідуванням злочинів проти основ національної безпеки, воєнних злочинів та злочинів проти людяності. «Це довга і кропітка робота: збір інформації, спілкування з постраждалими та свідками, аналіз доказової бази. Але ми маємо певний результат і досвід такої роботи за часи, коли я очолював прокуратуру Криму. Ми активно залучали і будемо залучати громадських активістів, правозахисні організації, ми плануємо разом сформувати реєстр потерпілих осіб в умовах збройного конфлікту та окупації. Основне завдання – документування злочинів і формування доказової бази для Міжнародного кримінального суду та національних судових інстанцій, щоб винні понесли відповідальність», - резюмував Гюндуз Мамедов.

кількість переглядів: 3727