Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.11.2019

Ефективна робота прокуратури є запорукою довіри інвесторів і, як наслідок, економічного зростання в країні - Руслан Рябошапка

                                         

У вівторок, 12 листопада 2019 року, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка та бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький підписали Меморандум про партнерство та співробітництво між Генеральною прокуратурою України і Радою бізнес-омбудсмена.

Співробітництво націлене на позитивні зрушення у забезпеченні прозорості діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, сприяння зниженню рівня корупції та запобігання недобросовісній поведінці по відношенню до підприємств в Україні.

«Однією з фундаментальних передумов для формування середовища, сприятливого для ведення підприємницької діяльності, є підвищення довіри суспільства до правоохоронних органів і системи правосуддя. Ефективна робота прокуратури є запорукою довіри інвесторів і побудови сприятливого інвестиційного клімату, що своєю чергою обумовлює економічне зростання і добробут в нашій країні. Для того щоб бути більш орієнтованими на потреби суспільства, у тому числі інвесторів, представників бізнесу, ми з Радою бізнес-омбудсмена створили постійну робочу групу для розгляду скарг від представників бізнесу», - зазначив Генеральний прокурор.

Робоча група розглядатиме скарги від підприємців, подані до Ради бізнес-омбудсмена, щодо дій або бездіяльності прокурорів, а також вживатиме заходів для усунення таких порушень.

«Незаконному тиску на бізнес, а особливо з боку правоохоронних органів, немає місця в Україні», - наголосив Руслан Рябошапка. Він підкреслив, що це питання є пріоритетним, і в Генеральній прокуратурі вже два місяці працює Департамент процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях, діяльність якого, серед іншого, зосереджена і на провадженнях щодо посягань на права інвесторів.

Бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький також наголосив на важливості закріплення ефективного співробітництва для досягнення спільної мети. Він додав, що спільна робота в цьому напрямі вже введеться, а сьогоднішня подія є важливим і необхідним кроком для формалізації співпраці.

«Меморандум – це стабільна основа співпраці. Це узгоджені правила взаємодії та комунікації. Вважаю, що підписання цього Меморандуму – це важливий сигнал для підприємців про те, що Генеральна прокуратура доручає своїм функціональним та територіальним підрозділам діяти відповідно до закону. Це також означає, що підприємці матимуть додатковий інструмент захисту своїх законних прав. Я переконаний, що наша конструктивна співпраця з органами прокуратури дозволить поліпшити умови ведення бізнесу в Україні», - підкреслив бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький.

кількість переглядів: 3406