Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.11.2019

В Генеральній прокуратурі розроблено та спрямовано до Комісії з питань правової реформи проект стратегії протидії катуванням в Україні

          

З ініціативи Генеральної прокуратури України групою провідних національних експертів у сфері протидії катуванням спільно з представниками новоствореного в ГПУ Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про катування та інші серйозні порушення прав громадян з боку правоохоронних органів розроблено проект стратегії протидії катуванням в Україні на період 2020-2022 років.

Документ такого змісту розроблено в Україні вперше. Він передбачає комплекс заходів, спрямованих на запобігання неналежному поводженню з боку правоохоронних органів, а у разі виникнення таких випадків – розслідування заяв громадян та реабілітацію жертв катувань.

Проект стратегії спрямовано в робочу групу з питань реформування кримінальної юстиції Комісії з питань правової реформи для подальшого опрацювання. Як відомо, вказана Комісія створена Указом Президента України В. Зеленського 7 серпня 2019 року, її основним завданням є сприяння розвитку правової системи України.
кількість переглядів: 3370