Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2019

На Харківщині службові особи лісництва підозрюються у розтраті державного майна на суму понад 98 млн грн (ФОТО)

                     

Прокуратурою Харківської області 8 службовим особам одного з державних підприємств повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем вчинена, за попередньою змовою групою осіб).

За даними слідства, яке здійснюється територіальним управлінням ДБР у м. Полтаві за оперативного супроводу УСБУ в Харківській області, зазначені особи ймовірно здійснили розтрату ввіреного їм майна, шляхом незаконної вирубки понад 18 тис дерев на території лісового господарства, внаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 98,6 млн грн.

14 листопада 2019 року правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки за місцем мешкання службових осіб державного підприємства. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 3217