Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2019

Прокуратура попередила незаконне відчуження державного майнового комплексу «Завод «Маяк»

    

За клопотанням прокуратури Києва Голосіївський районний суд м. Києва наклав арешт на державний майновий комплекс ПАТ «Завод «Маяк» ДК «Укроборонпром» загальною площею близько 20 тис кв м для недопущення його продажу на торгах ДП «СЕТАМ» за заниженою початковою вартістю в рамках кримінального провадження за фактом організації шахрайської схеми з продажу майна вказаного товариства.

За версією слідства, колишній посадовець підприємства за винагороду обіцяв представнику комерційної структури сприяння у придбанні зазначеного комплексу через електронну систему торгів ДП «СЕТАМ» за близько 60 млн гривень, що начебто є вдвічі меншою ціною, ніж реальна вартість об’єкту. Вказану схему було викрито, а організатора затримано.

Разом з тим, Державна виконавча служба шляхом примусового продажу через ДП «СЕТАМ» виставила на торги вищевказаний майновий комплекс з початковою вартістю 62 млн грн.

З метою перевірки законності такого відчуження, а також перевірки даних про можливе штучне заниження вартості цього об’єкту, прокуратура міста Києва звернулась до суду з клопотанням про арешт майнового комплексу, яке судом задоволено.

кількість переглядів: 3280