Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.11.2019

В ході обшуків у провадженні щодо незаконного видобутку бурштину вилучено 150 кг цінного каміння вартістю близько 5,8 млн гривень

         

В межах кримінального провадження, процесуальне керівництво в якому здійснює Генеральна прокуратура України, проведено обшуки, в результаті яких виявлено та вилучено 150 кілограмів бурштину загальною вартістю близько 5,8 млн гривень, а також знаряддя для його видобутку та автотранспортні засоби. Їх здійснили за місцем проживання осіб, які, за даними слідства, можуть бути причетні до незаконного видобутку і реалізації бурштину, та у місцях його зберігання.

Вказані слідчі дії здійснювали відповідно до рішень суду за оперативного супроводу управління СБУ в Рівненській області слідчі Територіального управління Державного борю розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, з метою перевірки ймовірної причетності працівників правоохоронних органів до зазначених незаконних дій.

Наразі вилучене майно визнане речовим доказом, вирішується питання щодо накладення на нього арешту. Встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3175