Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.11.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури двом колишнім співробітникам СБУ повідомлено про змінені підозри

                              

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим слідчими слідчого відділу ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри двом колишнім співробітникам Служби безпеки України, а нині співробітникам незаконно створеного «Управління ФСБ Росії по Республіці Крим та м. Севастополю». Наразі їм інкриміновано ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За версією слідства, вказані особи можуть бути причетними до незаконного ув'язнення та спричинення тортур проукраїнському активісту за його участь у мирних акціях протесту громадян в м. Києві у лютому 2014 року. Він був затриманий на території АР Крим на початку лютого 2015 року, і після незаконного ув’язнення та спричинення тортур вказаний громадянин був вимушений визнати свою вину в злочині, якого не вчиняв, а саме в «нанесенні 18.02.2014 тілесних ушкоджень співробітникові спецпідрозділу «Беркут» на Майдані Незалежності в м. Києві, з мотивів ідеологічної неприязні та ворожнечі».

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
кількість переглядів: 3187