Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.11.2019

Руслан Рябошапка: У 2019 році прокурори пред’явили позовів поза межами кримінального судочинства на суму майже 18,9 млрд грн (ФОТО, ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

                                     

У 2019 році прокурори пред’явили позовів поза межами кримінального судочинства на суму майже 18,9 млрд грн, судами на користь держави за позовами прокурорів стягнуто коштів та повернуто майна на суму понад 14 млрд грн, а реально виконано судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, на 10,6 млрд грн. Про це у вівторок, 19 листопада 2019 року, поінформував Генеральний прокурор Руслан Рябошапка під час оперативної наради щодо стратегії розвитку представницької діяльності та протидії корупції органами прокуратури з урахуванням нових стандартів. У заході взяли участь заступники Генерального прокурора, керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, а також представники регіональних прокуратур, які відповідають за напрям представництва.

«Представництво інтересів держави в суді - один з пріоритетних напрямів у роботі прокуратури, це одна з її ключових функцій», - констатував Руслан Рябошапка. Разом з тим, він окреслив пріоритетні сфери, які потребують захисту, – це земля, державна і комунальна власність, позови у сфері охорони навколишнього природнього середовища, а також бюджетна сфера.

Заступник Генерального прокурора Віктор Трепак, як куруючий заступник цього напряму, зауважив, що попри позитивні досягнення прокуратури обсяг роботи залишається значним. Він зауважив, що держава зіткнулася із суттєвими проблемами незаконного відчуження об’єктів, що не підлягають приватизації, у тому числі стратегічних. Масового характеру набуло неправомірне використання особливо цінних земель, прибережних захисних та прикордонних смуг, лісів, парків, земель сільськогосподарського призначення та водного фонду.

Заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Віктор Чумак, у свою чергу, зазначив, що в системі Головної військової прокуратури на сьогоднішній день існує власний підрозділ представництва інтересів держави в судах, адже Збройні Сили України, Міністерство оборони України, інші військові формування є одним з найбільших землекористувачів і одним з найбільших розпорядників державного майна.

Під час наради були окреслені основні проблемні питання, які перешкоджають дієвому захисту інтересів держави, та визначені ключові шляхи і завдання для їх вирішення.

Також Генеральний прокурор нагадав, що в нашій країні зараз немає недоторканих, немає когось, проти кого не можна подавати позови. Він закликав звертати особливу увагу на райони, де є так звані «місцеві феодали», і через інструмент представництва вирішувати ці проблеми, тобто повертати незаконно відчужені землі у державну власність.

«Будемо робити все можливе для посилення цього напряму роботи прокуратури», - резюмував Руслан Рябошапка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 


 

 

кількість переглядів: 3263