Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.11.2019

Прокуратура спільно з СБУ викрила громадянина РФ за фактом надання неправомірної вигоди за сприяння в незаконному одержанні паспорта громадянина України

                           

19 листопада 2019 року слідчими Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва військової прокуратури ОС викрито громадянина РФ, який при пособництві громадянки України передав співробітнику СБУ неправомірну вигоду в сумі 700 тис російських рублів за сприяння в незаконному одержанні паспорта громадянина України з несправжніми персональними даними.

Безпосередньо після незаконного заволодіння паспортом та обіцянки передачі другої частини неправомірної вигоди в сумі 300 тис російських рублів зазначених осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України, а також клопотання про обрання запобіжного заходу. Перевіряється причетність зазначених осіб до підривної діяльності проти України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3174