Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.11.2019

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру «суддям» незаконно створеного «Верховного суда Республики Крым» за переслідування українських громадян

                                              

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру двом колишнім суддям Апеляційного суду АР Крим, а на момент вчинення злочину – «суддям» незаконно створеного «Верховного суда Республики Крым», у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни), за фактами кримінального переслідування учасників проукраїнського мітингу, що відбувався біля Верхової Ради АР Крим 26 лютого 2014 року.

Так, за даними слідства, одному з керівників Меджлісу та іншим проукраїнським активістам було незаконно пред’явлено обвинувачення за фактом організації масових безпорядків. Обвинувальний акт розглядався колегіально «суддями» незаконно створеного «Верховного суда Республики Крым», які під час судового розгляду, в порушення положень ч. 4 ст. 75 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року, позбавили одного з керівників Меджлісу передбачених прав та засобів захисту, порушили право останнього на судовий розгляд за його присутності, упереджено та однобічного надали оцінку зібраним доказам. За результатами судового розгляду, зазначені «судді» незаконно винесли вирок, яким вищевказану особу визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 УК РФ, тобто в організації масових заворушень, яких останній не вчиняв.

Зазначені дії «суддів» були першими проявами реалізації політики переслідуванням українців в Криму, яка, на жаль, триває й досі.

кількість переглядів: 3181