Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.11.2019

ГПУ спільно з СБУ припинено діяльність групи осіб, яких викрито за фактом вимагання

                               

Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України припинено діяльність осіб, які, за даними слідства, ймовірно вимагали у голови однієї з селищних рад Одеської області грошові кошти у розмірі 100 тис доларів США, а також виділення конкретних земельних ділянок на узбережжі Чорного моря на користь осіб, які не мають на те законних підстав. Вказані дії супроводжувалися погрозами насильства, обмеженням прав і свобод потерпілого. 22 листопада 2019 року заступником Генерального прокурора повідомлено про підозру основним фігурантам кримінального провадження.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні слідчими Головного слідчого управління СБ України спільно з прокурорами Генеральної прокуратури України, на виконання ухвал слідчого судді, проводяться обшуки за місцем проживання ймовірного організатора вказаного злочину та інших осіб, які можуть бути причетні до його вчинення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3195