Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.11.2019

Викрито злочинну організацію з понад 20 осіб, які підозрюються в розповсюдженні наркотиків в Україні та за кордоном (ФОТО)

          

Під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області за оперативного супроводу Управління спеціальних розслідувань співробітниками слідчого управління ГУ НП у Львівській області викрито злочинну організацію у складі понад 20 осіб, які, як вважає слідство, розповсюджували наркотичні засоби і психотропні речовини (PVP, UR-144, метадон, амфетамін, МДМА, кокаїн) у ряді областей України та за кордоном.

За версією слідства, депутат однієї з територіальних громад Львівщини разом з мешканцем області створили злочинне об’єднання з чітким розподілом ролей для виготовлення, фасування та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин через мережу Інтернет на території України. За попередніми даними слідства, через Інтернет-магазин було збуто заборонених речовин на майже 21 млн гривень.

26 листопада 2019 року правоохоронці провели понад 90 обшуків на території Київської, Черкаської, Харківської, Дніпропетровської, Львівської, Чернігівської областей за місцем проживання фігурантів провадження і лабораторій, вилучено понад 46 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, а також 170 літрів прекурсорів вартістю майже 25 млн гривень. Окрім цього, вилучено 24 тис доларів США, 1100 євро та 38,6 тис гривень, банківські картки, мобільні телефони зброю та боєприпаси.

За результатами проведення слідчих дій 19 осіб були затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм вручено повідомлення про підозру. Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1858