Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.11.2019

Інспектора з охорони навколишнього середовища викрито за фактом одержання 6 тис доларів США неправомірної вигоди

                         

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчим управлінням ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Головно відділу боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБ України у м. Києві та Київській області викрито службову особу Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Київській області під час одержання неправомірної вигоди від представника підприємства. Наразі зазначеній особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, державний інспектор з охорони навколишнього середовища вимагав та одержав від представника комерційного підприємства неправомірну вигоду у розмірі 6 тис доларів США за отримання висновку екологічного аудиту.

Також зазначимо, що раніше відносно цієї ж посадової особи Київською місцевою прокуратурою №8 був складений обвинувальний акт за фактом вчинення аналогічного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Обвинувальний акт наразі перебуває на розгляді у Голосіївському районному суді м. Києва. У зв’язку з цим, при вирішенні питання про обрання зазначеній особі запобіжного заходу, прокуратура наполягатиме у суді на взятті його під варту.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3548