Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.11.2019

У Дніпрі прокуратура направила до суду справу стосовно опікуна, яка підозрюється у катуванні дитини

          

Дніпропетровська місцева прокуратура №3 направила до суду обвинувальний акт стосовно громадянки, яка підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 та ст. 166 КК України (катування, незаконне позбавлення волі людини, злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).

Опікун дітей, яка працювала заступником директора однієї зі шкіл, підозрюється у систематичному домашньому насильстві над дітьми, які перебували під її опікою. За повідомленням служби у справах дітей Центральної районної у м. Дніпрі ради правоохоронні органи виявили за місцем проживання вказаної особи 8-річну дитину, прикуту до ліжка, а також трьох інших малолітніх дітей. Лікарями діагностовано у дітей затримку в розвитку, спричинення психічних та фізичних травм шляхом нанесення побоїв. Дітям надано першочергову медичну допомогу, а також їх вилучено з родини і поміщено до центру соціально-психологічної реабілітації.

Вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3846