Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.11.2019

Генпрокуратура відстояла у Верховному Суді законність вироку двом особам, у тому числі неповнолітній, засуджених за умисне вбивство з хуліганських мотивів

      

Верховний Суд погодився з позицією прокурора та поставив крапку у 5-річній судовій тяганині у кримінальному провадженні про вчинення особливо тяжкого злочину.

Так, влітку 2014 року двоє осіб молодого віку, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, задля розваги, безпричинно, з хуліганських мотивів завдали перехожому численні удари кулаками та ногами в обличчя та голову. Збивши потерпілого з ніг, неповнолітня продовжила наносити йому тілесні ушкодження бейсбольною битою, від чого потерпілий помер на місці.

Незважаючи на заперечення вказаними особами своєї вини, судами першої та апеляційної інстанцій їх визнано винуватими у вчиненні умисного вбивства з хуліганських мотивів та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років 6 місяців дорослій особі та 11 років 6 місяців – неповнолітній.

Верховний Суд, в свою чергу, погодився з доводами прокуратури та відмовив в задоволенні касаційних скарг стороні захисту засуджених, визнав безпідставними доводи засуджених, зокрема і щодо суворості призначеного їм покарання.
кількість переглядів: 1904