Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.12.2019

Правоохоронці виявили факти незаконного переміщення товарів через митний кордон

                              

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області територіальним управлінням ДБР у м. Полтава та співробітниками міжрайонного оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби України виявлено незаконне переміщення товару через митний кордон.

За даними досудового розслідування, 9 листопада 2019 року 13 мікроавтобусів перетнули державний кордон України у пункті пропуску «Гоптівка» та вирушили в бік Російської Федерації. У вказаних транспортних засобах знаходився товар (продукти харчування, одяг та господарчі товари), який згідно ч. 3 ст. 371 Митного кодексу України підпадав під обов’язкове митне оформлення та письмове декларування, оскільки його вартість складала понад 10 тис євро. Проте службові особи митного посту «Гоптівка» не вжили передбачених законодавством заходів, внаслідок чого до державного бюджету не надійшли платежі у вигляді штрафів та конфіскованих товарів.

У період з 11 по 20 листопада 2019 року державний кордон України перетнули ще 10 мікроавтобусів, з яких після огляду процесуальним керівником було вилучено товар. За клопотанням прокуратури області на вказаний товар слідчим суддею накладено арешт. Наразі встановлюється ринкова вартість вилученого майна.

25 листопада 2019 року в ході обшуку вилучено документи та записи з камер відеоспостереження, які підтверджують факт незаконного переміщення товарів через митний кордон України. Під час проведення обшуку вилучено 137 тис грн, 87 тис російських рублів, 760 доларів США та 60 Євро.

Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 3368