Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2019

Прокурори САП ГПУ викрили двох осіб, які вимагали 150 тис доларів США від забудовника

                               

У вівторок, 3 грудня 2019 року, за процесуального керівництва прокурорів САП Генеральної прокуратури детективи НАБУ затримали колишнього посадовця ГПУ та підприємця за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди керівнику Державного бюро розслідувань. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння цього злочину.

За даними слідства, колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця вимагав від одного зі столичних забудовників 150 тис доларів США неправомірної вигоди. У подальшому ці кошти ймовірно мали бути передані керівнику одного з правоохоронних органів за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу стосовно цієї компанії.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3556