Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2019

Посадовці НААН України підозрюються у спробі «продати» свої послуги власнику товариства з продажу соняшникового насіння за 150 тис гривень (ФОТО)

          

Генеральна прокуратура України спільно з ДБР та СБУ викрили та 3 грудня 2019 року затримали двох посадовців Національної академії аграрних наук України під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 50 тис гривень.

Вказані особи, за даними слідства, вимагали і одержали від власника товариства 150 тис гривень хабара за сприяння у купівлі насіння за завищеною ціною для підконтрольних НААН України дослідних господарств.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, перевіряється причетність інших осіб до кримінального правопорушення. Також вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 4 ст. 368-4 КК України і обрання запобіжних заходів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2936