Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.12.2019

Генеральна прокуратура України розробляє Стратегію щодо документування і розслідування найтяжчих міжнародних злочинів в умовах збройного конфлікту

      

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов перебував з робочим візитом на Луганщині. Він вже втретє відвідує Донбас за останній місяць, адже ГПУ наразі працює над розробкою Стратегії документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності. Документ повинен стати «покроковою інструкцією» для органів прокуратури та органів правопорядку у виконанні покладених на них функцій процесуального керівництва та досудового розслідування в умовах збройного конфлікту та відсутності частини території.

«Буде розроблений стратегічний документ про розслідування найтяжчих міжнародних злочинів, щоб мати єдиний алгоритм дій для всіх органів досудового розслідування та прокурорів. Стратегія полегшить кваліфікацію правопорушень, допоможе отримати більш якісну аналітику, опише методи збору доказів і документування воєнних злочинів. Коли на власні очі бачиш наслідки збройного конфлікту, коли спілкуєшся з людьми не в Києві, а безпосередньо на місці подій, це дає більше розуміння з чим і ким ми маємо справу», - зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Крім того, Гюндуз Мамедов провів робочу зустріч з головою Станично-Луганської райдержадміністрації Юрієм Золкіним. Зокрема, обговорили питання напрацювання законодавства щодо перехідного правосуддя, тобто у постконфліктний період; формування реєстру постраждалих осіб та об’єктів нерухомості в ході бойових дій; проблематику з нав‘язуванням отримання працівниками бюджетної сфери на окупованих територіях паспортів РФ.
кількість переглядів: 3461