Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.12.2019

Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду продовжить аналізувати ситуацію в Україні

           

Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду (ОП МКС) 5 грудня 2019 опублікував щорічний Звіт щодо результатів попереднього розслідування подій в Україні, зокрема на окупованих територіях АР Крим та Донбасу, що можуть стати предметом повноцінного розслідування.

У звіті підкреслюється, що у 2020 році ОП МКС продовжить аналізувати спроможність національної системи правосуддя України самостійно розслідувати відповідні злочини, щоб остаточно вирішити, які справи необхідно розслідувати силами МКС, а які – українськими органами правопорядку.

Окрім цього, у документі дається певна оцінка подій, що відбувались в Україні у 2013-2014 роках, доповнюється інформація, опублікована у щорічних звітах з 2015 року.

Так, наголошується, що територія Кримського півострову знаходиться під контролем РФ з 18 березня 2014 року, коли було оголошено про приєднання Криму до її складу. І саме з цієї дати на події у Криму поширюється міжнародне гуманітарне право. А, власне, міжнародний збройний конфлікт у Криму триває з 26 лютого 2014 року.

Також у звіті зазначається, що збройний конфлікт на Сході України розділяється на неміжнародний (триває з 30 квітня 2014 року) та міжнародний (триває щонайменше з 14 липня 2014 року). При цьому докази про загальний контроль РФ над незаконними збройними формуваннями «ДНР» та «ЛНР», як підтвердження наявності на Донбасі виключно міжнародного збройного конфлікту, продовжують вивчатись.
кількість переглядів: 2750