Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.12.2019

Заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов обговорив хід розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, з Прокурором МКС Фату Бенсудою (ФОТО)

          

В рамках 18-ї Асамблеї країн-учасниць Римського статуту заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов зустрівся з Прокурором Міжнародного кримінального суду Фату Бенсудою.

Гюндуз Мамедов назвав принципово важливим інформувати МКС про те, що Україна вже зробила та продовжує робити для документування і розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності. «Все це робиться з однією метою – притягнення до відповідальності всіх винних осіб: як на національному, так і на міжнародному рівнях», - наголосив він.

Гюндуз Мамедов також звернув увагу на інституціональні зміни, що наразі відбуваються в Генеральній прокуратурі України. Зокрема, створений Департамент воєнних конфліктів, який стане центральним аналітичним та координаційним центром щодо всіх резонансних і складних злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях АР Крим та Донбасу.

Прокурор МКС Фату Бенсуда високо оцінила рівень взаємодії з українською стороною під час попереднього вивчення ситуації в Україні та висловила сподівання на продовження результативної співпраці з огляду на досвід підготовки матеріалів щодо подій в АР Крим.
кількість переглядів: 3588