Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.12.2019

ГПУ впроваджує заходи для підвищення ефективності розслідувань у кримінальних провадженнях щодо катувань та нелюдського поводження з боку правоохоронців

                               

10 грудня 2019 року, у День прав людини, Генеральна прокуратура наголошує на важливості дотримання прав людини з боку правоохоронних органів під час кримінального процесу і недопустимості нелюдського поводження.

Для підвищення ефективності розслідування злочинів щодо катувань запровадили щоденний моніторинг стану реєстрації та розслідування кримінальних проваджень щодо грубих порушень прав людини з боку правоохоронців. Також взято на контроль 27 проваджень щодо катувань в регіонах. Розслідування в них тривалий час не здійснювались або були закриті без належних підстав.

Крім того, в Державному бюро розслідувань було визначено 25 слідчих, які матимуть відповідну спеціалізацію. Раніше в Генеральній прокуратурі був створений Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про катування та інші серйозні порушення прав громадян з боку правоохоронних органів, до його складу увійшли 14 прокурорів.

Вже найближчим часом за участі кращих національних та міжнародних експертів буде проведено спільне навчання слідчих ДБР та прокурорів ГПУ стандартам розслідування порушень прав людини.

 

кількість переглядів: 3230