Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.12.2019

Військова прокуратура відстояла в суді реальний строк позбавлення волі на 7 років обвинуваченому в одержанні 300 тис грн хабара

        

Верховний Суд 5 грудня 2019 року розглянув касаційні скарги сторони захисту на вирок Сихівського районного суду м. Львова та ухвалу Львівського апеляційного суду, якими співробітника слідчого підрозділу СБУ засуджено за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) до 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Слідчий СБУ обвинувачувався в одержанні 300 тис грн неправомірної вигоди за кваліфікацію дій підозрюваного за менш тяжкою статтею Кримінального кодексу України та не притягнення його до кримінальної відповідальності за іншими епізодами злочинів.

Засуджений своєї вини не визнав. У касаційних скаргах захист вимагав вирок та ухвалу апеляційного суду скасувати, а кримінальне провадження закрити.

Заслухавши позицію прокурорів, Верховний суд зменшив призначене покарання до 7 років позбавлення волі і залишив вирок без змін в частині позбавлення військового звання та права обіймати посади в органах державної влади на 3 роки та конфіскації майна засудженого.

кількість переглядів: 3856