Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.12.2019

Колишнього кримського депутата заочно засудили до 14 років позбавлення волі

                                    

10 грудня 2019 року Святошинський районний суд міста Києва заочно засудив до 14 років позбавлення волі колишнього депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

У суді прокуратура АР Крим довела вину депутата у вчиненні дій спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, а саме надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Так, вироком суду встановлено, що зазначена особа брала участь у засіданнях Верховної Ради АР Крим, на яких було прийнято постанову «О независимости Крыма», згідно з якою створено нелегітимне державне утворення «Республика Крым», а також постанову «О правоприемстве Республики Крым». Ці дії в подальшому призвели до окупації півострова Крим. Крім того, депутат взяла участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым», чим забезпечила функціонування вказаного незаконно створеного органу, та своїм голосуванням у засіданні, на якому прийнято так звану «Конституцию Республики Крым», відповідно до якої «Республіка Крим стала невід’ємною частиною території Російської Федерації».

 

кількість переглядів: 3193