Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.12.2019

Прокуратура зупинила незаконні роботи з будівництва на Французькому бульварі у Одесі (ФОТО)

                     

За клопотанням Одеської місцевої прокуратури №3 суд арештував земельну ділянку на Французькому бульварі із забороною проведення будь-яких будівельних робіт на ній.

У березні цього року Одеська міська рада затвердила проект землеустрою про відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га та надала її в оренду підприємству. На початку вересня одеське Управління державного архітектурного будівельного контролю дозволило підприємству розпочати будівельні роботи.

Землю підприємству виділили начебто під зведення яхт-клубу та за проектом планувалося збудувати три корпуси від 3 до 11 поверхів, площею понад 22 тис м кв, у тому числі 157 «кімнат для відпочинку» та 48 паркомісць. При цьому, у складі яхт-клубу не передбачено влаштування причалів для стоянки судів для цього передбачається використовувати довколишні існуючі причали поза межами даної території.

Поряд із тим, положення Водного кодексу України забороняють будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних) в межах прибережної захисної смуги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 356 (самоправство), ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 1 ст. 364-1(зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України триває.

кількість переглядів: 3299