Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.12.2019

Повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків голови правління ПАТ «Банк Михайлівський»

      

Департаментом процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків голови правління ПАТ «Банк Михайлівський» за фактом зловживання своїми повноваженнями, що призвело до безпідставного виведення понад 870 млн грн банку та збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на вказану суму (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За версією слідства, колишній посадовець підозрюється в тому, що він у травні 2016 року уклав кредитні договори з грубим порушенням законодавства та внутрішніх документів банку з подальшим перерахуванням понад 870 млн грн на рахунки 8 юридичних осіб. При цьому, він ймовірно розумів проблемність банку, попередньо встановлену Національним банком України, а також те, що кредитні кошти, які ним надавались, не будуть повернуті банку.

Внаслідок вказаних дій ПАТ «Банк Михайлівський» віднесено до категорії неплатоспроможних. В ньому запроваджено тимчасову адміністрацію та розпочато процедуру виведення з ринку, включаючи відшкодування вкладникам банку відповідно до вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» за рахунок коштів Фонду, у зв’язку з недостатністю майна банку, яка виникла в результаті неправомірних дій.

На даний час органами прокуратури вживаються заходи для встановлення місцезнаходження підозрюваного та виконання рішення суду про його затримання.

Крім того, правоохоронними органами перевіряється можлива причетність інших службових осіб та власників вказаного банку до вчинення цього злочину, а також продовжується розслідування інших епізодів злочинних дій колишнього керівництва банку, що загалом призвело до збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розмірі понад 2 млрд 400 млн грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3795