Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.12.2019

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому голові одного з райсудів м. Києва

        

Генеральна прокуратура України 13 грудня 2019 року повідомила про підозру колишньому голові суду одного з районних судів м. Києва за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (ч. 1 ст. 376-1 КК України).

Так, вказана особа підозрюється у несвоєчасному внесенні відомостей до автоматизованої системи документообігу суду, несанкціонованих діях з інформацією, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду у справах за клопотаннями про обрання відносно учасників мирних акцій протесту, які відбувались в лютому 2014 року в центральній частині м. Києва, запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року слідчі органів прокуратури припинили функцію досудового розслідування. Усі незавершені кримінальні провадження на даний час передаються у відповідності до ст. 216 КПК України до органів досудового розслідування. Разом з цим, прокурори продовжують виконувати процесуальні дії в межах розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3533